Coaching

COACHING VOOR ONDERNEMERS

coachingvoorondernemersplaatjeSparring partner voor ondernemers. Door veel te luisteren en de juiste vragen te stellen kom je bij de essentie van een probleem of situatie. Hierbij ondersteun ik je om naast je economische doelen vooral ook je persoonlijke drijfveren duidelijk te krijgen.
Vragen als: Kan ik als ondernemer mijn droom (nog) waarmaken? Mijn bedrijf loopt niet lekker, hoe verder? Alles is goed op de rit, is dít het nu? Ik sta voor nieuwe keuzes, wat nu en hoe? Opvolging, verkopen of gewoon stoppen, iets geheel anders, maar wat dan en hoe? Wat is de beste oplossing om de zaak weer te laten lopen? Heb ik nu eigenlijk gedaan waarvoor ik dit allemaal ben begonnen?
Ik heb ruim 30 jaar ervaring als administratie- en belastingconsulent in het begeleiden van een grote diversiteit van bedrijven, juist ook t.a.v. bovengenoemde vraagstukken. Zie hier voor meer info. Daarnaast heb ik de laatste 20 jaar veel (communicatie) trainingen gevolgd én gegeven.

Een paar ervaringen van cliënten

Stef heeft o.a. de kwaliteit om goed te luisteren, daarin is hij op zoek naar mijn onderliggende motieven en beweegredenen om een beslissing te nemen binnen mijn bedrijf. Door juiste vragen te stellen heeft hij de kracht om de essentie van een probleem of komende keuze aan de oppervlakte te krijgen. Ik zoek juist contact met Stef wanneer ik niet duidelijk krijg welke richting het bedrijf op moet gaan. Hierin weet Stef naast mijn economische doelstellingen juist mijn persoonlijke drijfveren duidelijk te krijgen. Door zijn jarenlange ervaring diverse bedrijven te begeleiden heeft hij zeer goed inzicht in bedrijfsprocessen en de keuzes die ondernemers daarin nemen. Deze ervaring voel ik wanneer ik met hem spreek over de lopende problemen binnen mijn bedrijf.
Sterke kwaliteiten van Stef zijn: Hij is een zeer goed luisteraar. Weet goed zijn vinger te leggen op de essentie van een vraag. Creëert overzicht en duidelijkheid. Stelt zeer goede vragen, wat mij verplicht om dieper te kijken naar de oorsprong van mijn vraagstelling. De openheid van waaruit hij spreekt en luistert, zonder zijn eigen invulling te geven.
Henk

Belangrijk voor mij was het geven van vertrouwen doordat je mij liet zien en ervaren wat mijn sterkte kanten zijn. Nadat ik al eens een eigen praktijk had gehad, was het nu tijd voor het echte werk: een geheel eigen bedrijf, full-time. Door vragen te stellen help je mij om mijn gedachten, wensen en plannen te vereenvoudigen en concreet te maken. Het was lang niet zo ingewikkeld als ik dacht! Vooral het stellen van de juiste vragen helpt mij om tot een besluit te komen. Hierbij vind ik het erg belangrijk dat je het zelfoplossend vermogen aanspreekt, zodat er geen sprake is van afhankelijkheid. Na een gesprek kon ik zélf weer verder.
Jouw financiële achtergrond hielp mij enorm bij de zoektocht naar tarieven, goede offertes maken maar ook nee tegen een klant zeggen als ik vond dat die beter bij iemand anders af zou zijn. Ook onschatbaar voor mij is je helderheid bij mijn zoektocht naar praktische ondersteuning bij belastingzaken, BTW aangiftes, boekhouding enz. Door het hebben van ondersteuning bij dit soort zaken kan ik beter doen waar ik goed in ben. Uit het bovenstaande kan je lezen dat het een mooie mix is: begeleiding bij het volgen van mijn gevoel en passie, gecombineerd met het aardse: haalbaarheid, aanpak, prioriteiten enz.
Paul

Neem contact op met Stef de Beurs: 0622-517697